Daily Current Affairs in Hindi & English – 18 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 18 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 18 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 18 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  18 Sep 2021

  1. विराट कोहली ने क्रिकेट के किस प्रारूप से टीम की कप्तानी छोड़ने की घोषणा की है?
    उत्तर: T20
  2. हाल ही में जारी FIFA रैंकिंग में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: बेल्जियम
  3. हाल ही में 2020 में भारतीय शहरों में महिलाओं के खिलाफ अपराध में कितने प्रतिशत की कमी आयी है?
    उत्तर: 21%
  4. हाल ही में ‘RBI इनोवेशन हब’ में CTO के रूप में कौन शामिल हुए हैं?
    उत्तर: अमित सक्सेना
  5. हाल ही में ‘एशियाई स्नूकर चैम्पियनशिप’ का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: पंकज अडवाणी
  6. हाल ही में दुनियां का पांचवां सबसे बड़ा स्टॉक मार्केट कौन बना है?
    उत्तर: भारत
  7. भारत का पहला यूरो ग्रीन बांड किस कंपनी ने जारी किया है?
    उत्तर: पावर फाइनेंस कॉरपोरेशन लिमिटेड
  8. हाल ही में किस राज्य सरकार ने दिवाली को देखते हुए पटाखों पर प्रतिबंध लगा दिया है?
    उत्तर: दिल्ली
  9. हाल ही में किसे DDCA का नया लोकपाल नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: इंदु मल्होत्रा
  10. हाल ही में ‘विश्व रोगी सुरक्षा दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 17 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 18 Sep 2021

  1. Virat Kohli has announced to step down as the captain of the team from which format of cricket?
    Answer: T20
  2. Who has topped the recently released FIFA rankings?
    Answer: Belgium
  3. What is the percentage reduction in crime against women in Indian cities recently in 2020?
    Answer: 21%
  4. Who has recently joined ‘RBI Innovation Hub’ as CTO?
    Answer: Amit Saxena
  5. Who has recently won the title of ‘Asian Snooker Championship’?
    Answer: Pankaj Advani
  6. Who has become the fifth-largest stock market in the world recently?
    Answer:India
  7. Which company has issued India’s first Euro Green Bond?
    Answer: Power Finance Corporation Limited
  8. Which state government has recently banned firecrackers in view of Diwali?
    Answer: Delhi
  9. Who has been appointed as the new Lokpal of DDCA recently?
    Answer: Indu Malhotra
  10. When has ‘World Patient Safety Day’ been celebrated recently?
    Answer: 17 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment