Daily Current Affairs in Hindi & English – 17 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 17 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 17 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 17 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  17 Sep 2021

  1. हाल ही में Pm नरेंद्र मोदी ने 15 सितंबर 2021 को किस टीवी को लांच किया है?
    उत्तर: संसद टीवी
  2. किस राज्य में ‘सेल्फी विद टेम्पल अभियान’ शुरू हुआ है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  3. हाल ही में टाटा स्टील ने CO2 कैप्चर के लिए भारत का पहला प्लांट कहाँ चालू किया है?
    उत्तर: जमशेदपुर
  4. हाल ही में भारत का सबसे बड़ा फ्लोटिंग सोलर PV प्लांट कहाँ चालू हुआ है?
    उत्तर: आंध्र प्रदेश
  5. हाल ही में मालदीव देश में भारत का अगला उच्चायुक्त किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: मुनु महावर
  6. हाल ही में किसने डिजिटल कॉमर्स प्लेटफ़ॉर्म ‘इक्विनॉक्स’ लांच किया है?
    उत्तर: इंफोसिस
  7. कहां के विलो क्रिकेट बैट को भौगोलिक संकेत दिया जाएगा?
    उत्तर: कश्मीर
  8. कर्नाटक सरकार ने किस जिले में एक मसाला पार्क स्थापित करने का निर्णय लिया है?
    उत्तर: चिकमंगलूर
  9. हाल ही में तीन दिवसीय भारतीय सेना प्रमुख का सम्मेलन कहाँ शुरू हुआ है?
    उत्तर: नई दिल्ली
  10. अंतर्राष्ट्रीय ओजोन परत संरक्षण दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 16 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 17 Sep 2021

  1. Recently which TV has been launched by PM Narendra Modi on 15 September 2021?
    Answer: Parliament TV
  2. In which state ‘Selfie with Temple campaign’ has started?
    Answer: Uttarakhand
  3. Where has Tata Steel recently commissioned India’s first plant for CO2 capture?
    Answer: Jamshedpur
  4. Where has India’s largest floating solar PV plant been commissioned recently?
    Answer: Andhra Pradesh
  5. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to the country of Maldives recently?
    Answer: Munu Mahavar
  6. Who has recently launched the digital commerce platform ‘Equinox’?
    Answer: Infosys
  7. Where will the willow cricket bat be given a geographical indication?
    Answer: Kashmir
  8. Karnataka government has decided to set up a spice park in which district?
    Answer: Chikmagalur
  9. Where has the three-day Indian Army Chief’s Conference started recently?
    Answer: New Delhi
  10. When is the International Ozone Layer Protection Day observed?
    Answer: 16 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment