Daily Current Affairs in Hindi & English – 17 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 17 July 202
Daily Current Affairs in Hindi & English – 17 July 202

Daily Current Affairs in Hindi – 17 July 2021

  1. किस भारतीय राज्य में देश का पहला “ग्रेन एटीएम” शुरू किया गया है?
    उत्तर: हरियाणा
  2. T20 क्रिकेट में 14000 रन बनाने वाले दुनिया के पहले बल्लेबाज कौन बन गए हैं
    उत्तर: क्रिस गेल
  3. भारत में पहली “Monk Fruit” की खेती किस राज्य में शुरू की गयी है?
    उत्तर: हिमाचल प्रदेश
  4. हाल ही में किस सोशल मीडिया कंपनी ने अपने फ्लीट्स फीचर को बंद करने की घोषणा की है?
    उत्तर: ट्विटर
  5. हाल ही में PM नरेंद्र मोदी ने किस राज्य में प्रमुख रेलवे परियोजनाओं का उद्घाटन किया है?
    उत्तर: गुजरात
  6. हाल ही में किस देश में कवरेज के दौरान भारतीय पत्रकार दानिश सिद्दीकी की हत्या हुई है?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  7. इलेक्ट्रिक बाइक टैक्सी योजना किस राज्य सरकार ने शुरू की है?
    उत्तर: कर्नाटक
  8. लद्दाख ने 2025 तक पूर्ण जैविक प्रदेश के रूप में र्मित होने के लिए किस राज्य के साथ समझौता किया है?
    उत्तर: सिक्किम
  9. भारतीय मूल की किस महिला को अमेरिकी श्रम विभाग की सॉलीसीटर नियुक्त किया गया है
    उत्तर: सीमा नंदा
  10. विश्व सर्प दिवस कब मनाया गया है 16
    उत्तर: 16 जुलाई
  11. 17 जुलाई को पूरे विश्वभर में इनमे से कौन सा दिवस मनाया जाता है?
    उत्तर: विश्व अंतर्राष्ट्रीय न्याय दिवस

Daily Current Affairs in English – 17 July 2021

  1. The country’s first “Grain ATM” has been launched in which Indian state?
    Answer: Haryana
  2. Who has become the first batsman in the world to score 14000 runs in T20 cricket?
    Answer: Chris Gayle
  3. In which state the first “Monk Fruit” cultivation has been started in India?
    Answer: Himachal Pradesh
  4. Which social media company has recently announced the closure of its Fleets feature?
    Answer: Twitter
  5. Recently PM Narendra Modi has inaugurated major railway projects in which state?
    Answer: Gujarat
  6. In which country, Indian journalist Danish Siddiqui was killed during the coverage recently?
    Answer: Afghanistan
  7. Which state government has launched Electric Bike Taxi Scheme?
    Answer: Karnataka
  8. Ladakh has signed an agreement with which state to become a fully organic state by 2025?
    Answer: Sikkim
  9. Which Indian-origin woman has been appointed solicitor of the US Department of Labor?
    Answer: Seema Nanda
  10. When is World Snake Day celebrated?
    Answer: 16 July
  11. Which of these days is celebrated all over the world on 17th July?
    Answer: World International Day of Justice

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment