Daily Current Affairs in Hindi & English – 15 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 15 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 15 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 15 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  15 Sep 2021

  1. किस राज्य सरकार द्वारा बाजरा मिशन शुरू किया गया है?
    उत्तर: छत्तीसगढ़ राज्य सरकार
  2. हाल ही में दक्षिण कोरिया ने किस कंपनी पर 177 मिलियन डॉलर का जुर्माना लगाया है?
    उत्तर: गूगल
  3. हाल ही में किस कंपनी के सह संस्थापक गौरव गुप्ता ने इस्तीफा दिया है?
    उत्तर: Zomato
  4. हाल ही में NCLAT के कार्यकारी अध्यक्ष कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: न्यायमूर्ति वेणुगोपाल
  5. हाल ही में स्वामी ब्रह्मानंद पुरस्कार 2021 किसने जीता है?
    उत्तर: आनंद कुमार
  6. किस राज्य सरकार ने सरकारी नौकरियों में महिलाओं के लिए आरक्षण को 30% से बढ़ाकर 40% कर दिया है?
    उत्तर: तमिलनाडु
  7. पीएम कुसुम योजना के तहत सोलर पंप लगाने में कौन सा राज्य प्रथम स्थान पर रहा?
    उत्तर: हरियाणा
  8. पाकिस्तान क्रिकेट बोर्ड के नए अध्यक्ष कौन बने हैं?
    उत्तर: रमीज राजा
  9. दुबई गोल्डन वीजा पाने वाले दुनिया के पहले कॉल पर कौन बने हैं?
    उत्तर: जीव मिल्खा
  10. हिंदी दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 14 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 15 Sep 2021

  1. Bajra Mission has been launched by which state government?
    Answer: Chhattisgarh State Government
  2. Recently which company has been fined $177 million by South Korea?
    Answer: Google
  3. Recently which company’s co-founder Gaurav Gupta has resigned?
    Answer: Zomato
  4. Who has been appointed as the working chairman of NCLAT recently?
    Answer: Justice Venugopal
  5. Who has recently won the Swami Brahmananda Award 2021?
    Answer: Anand Kumar
  6. Which state government has increased the reservation for women in government jobs from 30% to 40%?
    Answer: Tamil Nadu
  7. Which state stood first in installing solar pumps under PM Kusum Yojana?
    Answer: Haryana
  8. Who has become the new chairman of Pakistan Cricket Board?
    Answer: Rameez Raja
  9. Who has become the first in the world to get Dubai Golden Visa?
    Answer: Jeev Milkha
  10. When is Hindi Divas celebrated?
    Answer: 14 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment