Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 14 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Sep 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  14 Sep 2021

  1. लेबनान देश के नए प्रधानमंत्री कौन बने हैं?
    उत्तर: नजीब मिकाती
  2. हाल ही में अमेरिकी घड़ियों की कंपनी Fossil ने किसे अपना ब्रांड अम्बेसडर बनाया है?
    उत्तर: कृति सेनन
  3. हाल ही में जिम लैंजोन को किस कंपनी का CEO नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: याहू
  4. हाल ही में कहाँ दुनियां का सबसे बड़ा रक्त परीक्षण शुरू हुआ है?
    उत्तर: ब्रिटेन
  5. हाल ही में भारत की सबसे बड़ी ओपन एयर फर्नरी कहाँ खोली गयी है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  6. फ्लोरेंस नाइटेंगल अवॉर्ड 2021 से किसे सम्मानित किया जाएगा?
    उत्तर: भानुमति घीवला
  7. हाल ही में अगस्त माह के ICC प्लेयर ऑफ़ द मंथ कौन बने हैं?
    उत्तर: जो रूट
  8. हाल ही में यूएस ओपन पुरुष एकल का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: डेनियल मेदवेदेव
  9. हाल ही में इटैलियन ग्रां प्री 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: डेनियल रिचार्डो
  10. विश्व भाईचारा और क्षमादान दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 13 सितम्बर

Daily Current Affairs in English – 14 Sep 2021

  1. Who has become the new Prime Minister of Lebanon country?
    Answer: Najib Mikati
  2. Who has recently been appointed as its brand ambassador by the American watch company Fossil?
    Answer: Kriti Sanon
  3. Recently Jim Lanzon has been appointed as the CEO of which company?
    Answer: Yahoo
  4. Where has the world’s largest blood test started recently?
    Answer: Britain
  5. Where has India’s largest open air furnace been opened recently?
    Answer: Uttarakhand
  6. Who will be honored with the Florence Nightingale Award 2021?
    Answer: Pandora Gheevala
  7. Who has recently become the ICC Player of the Month for the month of August?
    Answer: Joe Root
  8. Who has recently won the US Open men’s singles title?
    Answer: Daniil Medvedev
  9. Who has recently won the title of Italian Grand Prix 2021?
    Answer: Daniel Richardo
  10. When is the World Brotherhood and Forgiveness Day observed?
    Answer: 13 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment