Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Aug 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All the recent Current Affairs for August till now is posted here both in English and Hindi. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Aug 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 14 Aug 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 14 Aug 2021

  1. भारत के 69 वे शतरंज ग्रैंडमास्टर कौन बने हैं
    उत्तर: हर्षित राजा
  2. हाल ही में किस मंत्री ने देशभर में फिट इंडिया फ्रीडम रन 2.0 की शुरुआत की है?
    उत्तर: खेल मंत्री अनुराग ठाकुर
  3. विश्व एथलेटिक्स रैंकिंग 2021 में नीरज चोपड़ा कौन से स्थान पर पहुच गए है?
    उत्तर: दूसरे
  4. इसरो के किस स्पेस मिशन ने चंद्रमा की सतह पर पानी के अणुओं का पता लगाया है?
    उत्तर: चंद्रयान-2 ऑर्बिटर
  5. हाल ही में किस राज्य सरकार ने e-FIR पंजीकरण सेवा शुरू की है?
    उत्तर: मध्य प्रदेश
  6. मलेशिया में भारत के अगले उच्चायुक्त कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: बी नागभूषण रेड्डी
  7. Cashify ने किसे अपना पहला ब्रांड एंबेसडर बनाया है?
    उत्तर: राजकुमार राव
  8. “My Own Mazagon” नामक पुस्तक लांच हुई है किसने लिखी है?
    उत्तर: रमेश बाबू
  9. 2021 में कितने लोगों को प्रधानमंत्री श्रम पुरस्कार दिए जाएंगे
    उत्तर: 69
  10. हाल ही में गंगा प्रसाद ने किस राज्य के राज्यपाल के रूप में शपथ ली है?
    उत्तर: मणिपुर

Daily Current Affairs in English – 14 Aug 2021

  1. Who has become the 69th Chess Grandmaster of India?
    Answer: Harshit Raja
  2. Which minister has recently launched Fit India Freedom Run 2.0 across the country?
    Answer: Sports Minister Anurag Thakur
  3. What is the rank of Neeraj Chopra in the World Athletics Rankings 2021?
    Answer: Others
  4. Which space mission of ISRO has detected water molecules on the surface of the Moon?
    Answer: Chandrayaan-2 Orbiter
  5. Which state government has recently started e-FIR registration service?
    Answer: Madhya Pradesh
  6. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to Malaysia?
    Answer: B Nagabhushan Reddy
  7. Who has been appointed by Cashify as its first brand ambassador?
    Answer: Rajkumar Rao
  8. Who has written the book titled “My Own Mazagon” has been launched?
    Answer: Ramesh Babu
  9. How many people will be given Prime Minister’s Shram Awards in 2021
    Answer: 69
  10. Recently Ganga Prasad has taken oath as the Governor of which state?
    Answer: Manipur

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment