Daily Current Affairs in Hindi & English – 13 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 13 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 13 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 13 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  13 Sep 2021

  1. हाल ही में भूपेन्द्र रजनीकांत पटेल को किस राज्य का नया मुख्यमंत्री नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: गुजरात
  2. हाल ही में ‘अजीज अखनौच’ को किस देश का प्रधानमंत्री चुना गया है?
    उत्तर: मोरक्को
  3. ‘बैक टू द रूट्स’ नई पुस्तक लांच हुई है इसके लेखक कौन है?
    उत्तर: तमन्ना भाटिया
  4. हाल ही में किस मंत्रालय ने ‘बुजुर्गों की बात देश के साथ’ कार्यक्रम शुरू किया है?
    उत्तर: संस्कृति मंत्रालय
  5. राष्ट्रपति रामनाथ कोबिंद ने हाल ही में किस आईएनएस को प्रेसिडेंट कलर अवार्ड से सम्मानित किया है?
    उत्तर: आईएनएस हंस
  6. हाल ही में BSF के नए DG का पदभार किसने संभाला है?
    उत्तर: पंकज कुमार सिंह
  7. हाल ही में US ओपन महिला एकल का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: एम्मा राडुकानु
  8. हाल ही में कहाँ पहला ब्रेस्ट मिल्क पुम्प बैंक खोला गया है?
    उत्तर: लुधियाना
  9. हाल ही में HPCL ने किस शहर में अपना पहला ब्रांडेड स्टोर हैप्पी शॉप खोला है?
    उत्तर: मुंबई
  10. HPCL ने किस शहर में अपना पहला ब्रांडेड स्टोर हैप्पी शॉप खोला है?
    उत्तर: मुंबई

Daily Current Affairs in English – 13 Sep 2021

  1. Recently Bhupendra Rajinikanth Patel has been appointed as the new Chief Minister of which state?
    Answer: Gujarat
  2. Recently ‘Aziz Akhnouch’ has been elected as the Prime Minister of which country?
    Answer: Morocco
  3. Who is the author of the new book ‘Back to the Roots’ launched?
    Answer: Tamannaah Bhatia
  4. Which ministry has recently started the program ‘Bujjon Ki Baat Desh Se Saath’?
    Answer: Ministry of Culture
  5. Which INS has recently been honored with the President’s Color Award by President Ram Nath Kobind?
    Answer: INS Hans
  6. Recently who has taken over as the new DG of BSF?
    Answer: Pankaj Kumar Singh
  7. Who has recently won the US Open women’s singles title?
    Answer: Emma Radukanu
  8. Where has the first breast milk pump bank been opened recently?
    Answer: Ludhiana
  9. Recently in which city HPCL has opened its first branded store Happy Shop?
    Answer: Mumbai
  10. HPCL has opened its first branded store Happy Shop in which city?
    Answer: Mumbai

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment