Daily Current Affairs in Hindi & English – 13 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English - 13 July 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 13 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 13 July 2021

  1. हाल ही में अंतरिक्ष में उड़ान भरने वाले सबसे पहले अरबपति कौन बने हैं?
    उत्तर: ब्रिटिश अरबपति रिचर्ड ब्रैनसन
  2. किस शहर में राष्ट्रीय डॉल्फिन अनुसंधान केंद्र स्थापित किए जाने की घोषणा की गई है?
    उत्तर: पटना
  3. टाइमिंग के आधार पर ओलिंपिक टिकट पाने वाले पहले भारतीय तैराक कौन बने हैं?
    उत्तर: सजन प्रकाश
  4. भारतीय मूल के किस अमेरिकी टेनिस खिलाड़ी ने विंबलडन में जूनियर चैंपियनशिप अपने नाम कर ली है?
    उत्तर: समीर बनर्जी
  5. किस खिलाड़ी ने विंबलडन 2011 का खिताब जीतकर 20वां ग्रैंडस्लैम अपने नाम किया है?
    उत्तर: नोवाक जोकोविच
  6. किस महिला खिलाड़ी ने हाल ही में महिला एकल का फाइनल जीतकर विंबलडन टेनिस ग्रैंड स्लैम जीत लिया है?
    उत्तर: एश्ले बार्टी
  7. किस देश की सुप्रीम कोर्ट ने 2 दिन के भीतर शेर बहादुर देउबा को प्रधानमंत्री बनाने का आदेश दिया है?
    उत्तर: नेपाल
  8. यूरो 2020 का खिताब किस फुटबॉल टीम ने हासिल किया है?
    उत्तर: इटली फुटबॉल टीम
  9. कौन सी कंपनी दुनिया भर में वैक्सीन आपूर्ति श्रृंखलाओं को ट्रैक करने के लिए एक ब्लॉकचेन-आधारित ओपन सोर्स सिस्टम शुरू करेगी?
    उत्तर: टेक महिंद्रा
  10. विश्व मलाला दिवस कब मनाया गया है
    उत्तर: 12 जुलाई

Daily Current Affairs in English – 13 July 2021

  1. Who has recently become the first billionaire to fly in space?
    Answer: British billionaire Richard Branson
  2. In which city the National Dolphin Research Center has been announced to be set up?
    Answer: Patna
  3. Who has become the first Indian swimmer to get an Olympic ticket on the basis of timing?
    Answer: Sajan Prakash
  4. Which Indian-American tennis player has won the Junior Championships at Wimbledon?
    Answer: Sameer Banerjee
  5. Which player has won the 20th Grand Slam title by winning the Wimbledon 2011 title?
    Answer: Novak Djokovic
  6. Which female player has recently won the Wimbledon Tennis Grand Slam by winning the women’s singles final?
    Answer: Ashleigh Barty
  7. Which country’s Supreme Court has ordered to make Sher Bahadur Deuba the Prime Minister within 2 days?
    Answer: Nepal
  8. Which football team has won the Euro 2020 title?
    Answer: Italy football team
  9. Which company will launch a blockchain-based open source system to track vaccine supply chains across the world?
    Answer: Tech Mahindra
  10. When is World Malala Day celebrated?
    Answer: 12 July

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment