Daily Current Affairs in Hindi & English – 10 Sep 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 10 Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 10 Sep 2021
Daily Current Affairs in Hindi & English – 10 Sep 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  10 Sep 2021

  1. हाल ही में टाटा AIA लाइफ ने किसे अपना ब्रांड अम्बेसडर बनाया है?
    उत्तर: नीरज चोपड़ा
  2. देश की पहली आपातकालीन हवाई पट्टी का निर्माण किस राज्य में किया गया है?
    उत्तर: राजस्थान
  3. IDFC First बैंक के फिर से एमडी एंड सीईओ कौन बने हैं?
    उत्तर: वी वैद्यनाथन
  4. प्रदूषण के नियमन के लिए प्राण पोर्टल का शुभारंभ किसने किया है?
    उत्तर: भूपेंद्र यादव
  5. हाल ही में विश्व का सबसे बड़ा कार्बन डाईऑक्साइड कैप्चरिंग प्लांट कहाँ शुरू हुआ है?
    उत्तर: आइसलैंड
  6. हाल ही में ‘BPCL के नए अध्यक्ष’ के रूप में कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: अरुण कुमार सिंह
  7. हाल ही में किस देश ने पृथ्वी अवलोकन उपग्रह Gaofen-5-02 लांच किया है?
    उत्तर: चीन
  8. हाल ही में किस कंपनी ने प्रतिभा महापात्रा को अपना उपाध्यक्ष बनाया है?
    उत्तर: एडोब
  9. विश्व भौतिक चिकित्सा दिवस 2021 कब मनाया गया है?
    उत्तर: 8 सितंबर
  10. हिमालय दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 9 सितंबर

Daily Current Affairs in English – 10 Sep 2021

  1. Who has been appointed by Tata AIA Life as its brand ambassador recently?
    Answer: Neeraj Chopra
  2. In which state the country’s first emergency airstrip has been built?
    Answer: Rajasthan
  3. Who has become MD & CEO of IDFC First Bank again?
    Answer: V Vaidyanathan
  4. Who has launched Pran portal for the regulation of pollution?
    Answer: Bhupendra Yadav
  5. Where has the world’s largest carbon dioxide capturing plant started recently?
    Answer: Iceland
  6. Who has been appointed as the ‘new Chairman of BPCL’ recently?
    Answer: Arun Kumar Singh
  7. Which country has recently launched Earth observation satellite Gaofen-5-02?
    Answer: China
  8. Which company has recently appointed Pratibha Mohapatra as its Vice President?
    Answer: Adobe
  9. When is World Physiotherapy Day 2021 observed?
    Answer: 8 September
  10. When is Himalaya Day celebrated?
    Answer: 9 September

We hope you liked and found this article helpful for the preparation of your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment