Daily Current Affairs in Hindi – 9 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 9 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 9 Oct 2021
Daily Current Affairs in Hindi – 9 Oct 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  9 Oct 2021

  1. जिम कॉर्बेट टाइगर रिजर्व का नाम बदल कर नया नाम क्या कर दिया गया है?
    उत्तर: रामगंगा राष्ट्रीय उद्यान
  2. विश्व चैम्पियनशिप में रजत पदक जीतने वाली देश की पहली महिला पहलवान कौन बन गयीं हैं?
    उत्तर: अंशु मलिक
  3. विश्व कुश्ती चैंपियनशिप 2021 का आयोजन कहां हुआ है?
    उत्तर: ओस्लो (नॉर्वे)
  4. फ़ोर्ब्स इंडिया रिच लिस्ट 2021’ में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: मुकेश अम्बानी
  5. किसे SEBI से 1900 करोड़ रुपये तक का IPO लांच करने की मंजूरी मिली है?
    उत्तर: मोबीक्विक
  6. विश्व प्रसिद्ध मैसूर दशहरा उत्सव का उद्घाटन कहाँ किया गया है?
    उत्तर: कर्नाटक
  7. कॉमनवेल्थ गेम 2022 की मेजबानी कौन सा देश करेगा?
    उत्तर: बर्मिंघम (इंग्लैंड)
  8. हाल ही में किस राज्य में स्थित बोरदोलोंई हवाईअड्डे का संचालन अडानी ग्रुप को सौपा गया है?
    उत्तर: असम
  9. हाल ही में ‘भारतीय वायु सेना दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 8 अक्टूबर
  10. स्तन कैंसर जागरूकता माह कब से कब तक मनाया जाएगा?
    उत्तर: 1 से 31 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 9 Oct 2021

  1. Jim Corbett Tiger Reserve has been renamed as what?
    Answer: Ramganga National Park
  2. Who has become the first woman wrestler of the country to win a silver medal in the World Championship?
    Answer: Anshu Malik
  3. Where is the World Wrestling Championship 2021 held?
    Answer: Oslo (Norway)
  4. Who has topped the ‘Forbes India Rich List 2021’?
    Answer: Mukesh Ambani
  5. Who has got approval from SEBI to launch an IPO of up to Rs 1900 crore?
    Answer: MobiKwik
  6. Where has the world famous Mysore Dussehra festival inaugurated?
    Answer: Karnataka
  7. Which country will host the Commonwealth Games 2022?
    Answer: Birmingham (England)
  8. Recently, the operation of Bordoloi airport located in which state has been handed over to Adani Group?
    Answer: Assam
  9. When has ‘Indian Air Force Day’ been celebrated recently?
    Answer: October 8
  10. When will Breast Cancer Awareness Month be celebrated?
    Answer: 1st to 31st October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment