Daily Current Affairs in Hindi – 4 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 4 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 4 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 4 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  4 Oct 2021

  1. हाल ही में ‘लीवा मिस दीवा यूनिवर्स 2021’ का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: हरनाज संधु
  2. हाल ही में किस राज्य सरकार ने बोतलबंद पानी पर प्रतिबंध लगाया है?
    उत्तर: सिक्किम
  3. हाल ही में किस राज्य के तीन जिलों को अशांत क्षेत्र घोषित किया गया है?
    उत्तर: अरुणाचल प्रदेश
  4. 2022 में 56वीं राष्ट्रीय क्रॉस कंट्री चैम्पियनशिप की मेजबानी कौन करेगा?
    उत्तर: नागालैंड
  5. हाल ही में किसने वेटलेंड्स ऑफ़ इंडिया पोर्टल लांच किया है?
    उत्तर: भूपेन्द्र यादव
  6. रेटिंग एजेंसी क्रिसिल के नए एमडी एंड सीईओ कौन बने हैं?
    उत्तर: अमिश मेहता
  7. हाल ही में किस राज्य के ‘सफ़ेद प्याज’ को GI टैग मिला है?
    उत्तर: महाराष्ट्र
  8. हाल ही में किस देश ने सभी क्रिप्टोकरेंसी लेनदेन को अवैध घोषित किया?
    उत्तर: चीन
  9. खेल विभाग की नई खेल सचिव कौन बनी है?
    उत्तर: सुजाता चतुर्वेदी
  10. भारत के मुख्य हाइड्रोग्राफर कौन बने हैं?
    उत्तर: अधीर अरोड़ा

Daily Current Affairs in English – 4 Oct 2021

  1. Who has recently won the title of ‘LIVA Miss Diva Universe 2021’?
    Answer: Harnaaz Sandhu
  2. Which state government has recently banned bottled water?
    Answer: Sikkim
  3. Recently three districts of which state have been declared as disturbed areas?
    Answer: Arunachal Pradesh
  4. Who will host the 56th National Cross Country Championship in 2022?
    Answer: Nagaland
  5. Who has recently launched the Wetlands of India portal?
    Answer: Bhupendra Yadav
  6. Who has been appointed as the new MD & CEO of rating agency CRISIL?
    Answer: Amish Mehta
  7. Which state’s ‘White Onion’ has got GI tag recently?
    Answer: Maharashtra
  8. Which country recently declared all cryptocurrency transactions illegal?
    Answer: China
  9. Who has been appointed as the new Sports Secretary of the Sports Department?
    Answer: Sujata Chaturvedi
  10. Who has become the Chief Hydrographer of India?
    Answer: Adhir Arora

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment