Daily Current Affairs in Hindi – 31 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 31 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 31 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 31 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 31 Oct 2021

  1. कहाँ पर दो दिवसीय ‘एप्पल फेस्टिवल 2021’ का उद्धघाटन किया गया है ?
    उत्तर: जम्मू कश्मीर
  2. हाल ही में कहाँ पर भारतीय नौसेना का स्टेल्थ फ्रिगेट ‘तुशील’ लांच किया गया है ?
    उत्तर: रूस
  3. कहाँ पर दुनिया का पहला FIFA फॉर स्कूल प्रोग्राम लांच किया गया है ?
    उत्तर: ओडिशा
  4. पुनीत राजकुमार जिनका हाल ही में निधन हुआ है, वे कौन थे ?
    उत्तर: अभिनेता
  5. हाल ही में वल्र्ड बैंक ने कौन-सी रिपोर्ट जारी की है ?
    उत्तर: The Changing Wealth OF Nations
  6. सरकार ने हाल ही में आरबीआई के गवर्नर का कार्यकाल कितने साल तक बढ़ा दिया है ?
    उत्तर: 3 साल
  7. हाल ही में नेशनल फॉमुलारी ऑफ़ इंडिया का कौन-सा संस्करण लांच किया गया है ?
    उत्तर: छठा
  8. हाल ही में किस भारतीय तटरक्षक जहाज का उद्धघाटन किया गया है ?
    उत्तर: सार्थक
  9. हाल ही में कहाँ पर राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद ने आवास योजना का उद्धघाटन किया है ?
    उत्तर: गुजरात
  10. हाल ही में “अंतर्राष्ट्रीय इंटरनेट दिवस” कब मनाया गया है ?
    उत्तर: 29 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 31 Oct 2021

  1. Where has the two-day ‘Apple Festival 2021’ been inaugurated?
    Answer: Jammu and Kashmir
  2. Where was the Indian Navy’s stealth frigate Tushil launched recently?
    Answer: Russia
  3. Where has the world’s first FIFA for school program been launched?
    Answer: Odisha
  4. Who was Puneet Rajkumar who passed away recently?
    Answer: Actor
  5. Which report has been released by the World Bank recently?
    Answer: The Changing Wealth of Nations
  6. How many years has the government recently extended the term of the RBI governor?
    Answer: 3 years
  7. Which edition of the National Formulary of India has been launched recently?
    Answer: Sixth
  8. Which Indian Coast Guard ship has been inaugurated recently?
    Answer: Meaningful
  9. Where has President Ram Nath Kovind recently inaugurated the housing scheme?
    Answer: Gujarat
  10. When has “International Internet Day” been celebrated recently?
    Answer: 29 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment