Daily Current Affairs in Hindi – 28 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 28 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 28 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 28 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 28 Oct 2021

  1. मोटो जी पी वर्ल्ड चैंपियन 2021 का खिताब किसने जीता हैं?
    उत्तर: फैबिओ क्वार्टारो
  2. उज्बेकिस्तान के राष्ट्रपति कौन बने हैं?
    उत्तर: शावकत मिर्जियोयेव
  3. किस देश ने अपना नया सीमा क़ानून पारित किया है?
    उत्तर: चीन
  4. किसने ‘अमृत महोत्सव पॉडकास्ट’ लांच किया है?
    उत्तर: जी के रेड्डी
  5. SBI जनरल इंश्योरेंस ने स्वास्थ्य बीमा के लिए किसके साथ समझौता किया है?
    उत्तर: गूगल पे
  6. प्रत्येक घर के लिए खुले में शौचालय मुक्त और बिजली हासिल करने वाला भारत का पहला राज्य कौन बन गया है?
    उत्तर: गोवा
  7. किस राज्य में 34 चिल्ड्रेन फ्रेंडली पुलिस स्टेशन की स्थापना की जायेगी?
    उत्तर: ओडिशा
  8. भारत के पहले रेडियो ओवर इंटरनेट प्रोटोकॉल सिस्टम का उद्घाटन कहाँ हुआ है?
    उत्तर: कोलकाता
  9. ‘कमला हैरिस: फेनोमेनल वुमेन’ नामक नई पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: चिदानंद राजघट्टा
  10. विश्व श्रव्य दृश्य विरासत दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 27 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 28 Oct 2021

  1. Who has won the title of MotoGP World Champion 2021?
    Answer: Fabio Quartaro
  2. Who has become the President of Uzbekistan?
    Answer: Shavkat Mirziyoyev
  3. Which country has passed its new border law?
    Answer: China
  4. Who has launched ‘Amrit Mahotsav Podcast’?
    Answer: GK Reddy
  5. With whom has SBI General Insurance tied up for health insurance?
    Answer: Google Pay
  6. Which has become the first state in India to have open defecation free and electricity for every household?
    Answer: Goa
  7. In which state 34 children-friendly police stations will be set up?
    Answer: Odisha
  8. Where was India’s first Radio over Internet Protocol system inaugurated?
    Answer: Kolkata
  9. Who has written the new book titled ‘Kamala Harris: Phenomenal Women’?
    Answer: Chidananda Rajghatta
  10. When is the World Audio-Visual Heritage Day observed?
    Answer: 27 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment