Daily Current Affairs in Hindi – 26 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 26 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 26 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 26 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  26 Oct 2021

  1. दादा साहब फाल्के पुरस्कार से किसे सम्मानित किया गया है?
    उत्तर: रजनीकांत
  2. किस देश की सेना ने प्रधानमंत्री को गिरफ्तार कर के सत्ता पर कब्जा कर लिया है?
    उत्तर: सूडान
  3. किस देश ने शिंजियान-21 नामक एक नए उपग्रह का सफलता पूर्वक प्रक्षेपण किया है?
    उत्तर: चीन
  4. टेक्सास में ‘यूनाइटेड स्टेट्स ग्रांड प्रिक्स’ का ख़िताब किसने जीता है?
    उत्तर: मैक्स वर्स्टप्पन
  5. किस लेखक ने अपना नया संकलन राइटिंग फॉर माय लाइफ जारी किया है?
    उत्तर: रस्किन बांड
  6. भारत के पहले किस स्वदेशी विमान वाहक युद्धपोत के दूसरे चरण के समुद्री परीक्षण शुरू कर दिया गया है?
    उत्तर: विक्रांत
  7. किस शहर की पुलिस ने ‘साथ साथ अब और भी पास’ पहल की शुरुआत की है?
    उत्तर: हैदराबाद
  8. किस देश ने जलवायु परिवर्तन को ‘राष्ट्रीय सुरक्षा’ मुद्दा घोषित किया है?
    उत्तर: इजराइल
  9. विश्व पोलियो दिवस किस दिन मनाया जाता है?
    उत्तर: 24 अक्टूबर
  10. अंतर्राष्ट्रीय कलाकार दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 25 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 26 Oct 2021

  1. Who has been honored with Dadasaheb Phalke Award?
    Answer: Rajinikanth
  2. Which country’s army has captured power by arresting the Prime Minister?
    Answer: Sudan
  3. Which country has successfully launched a new satellite named Xinjiang-21?
    Answer: China
  4. Who has won the title of ‘United States Grand Prix’ in Texas?
    Answer: Max Verstappen
  5. Which author has released his new anthology Writing for My Life?
    Answer: Ruskin Bond
  6. The second stage sea trials of India’s first indigenous aircraft carrier warship has started?
    Answer: Vikrant
  7. Which city’s police has launched the initiative ‘Saath Saath Ab Aur Bhi Paas’?
    Answer: Hyderabad
  8. Which country has declared climate change a ‘national security’ issue?
    Answer: Israel
  9. World Polio Day is observed on which day?
    Answer: October 24
  10. When is International Artists Day celebrated?
    Answer: 25 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment