Daily Current Affairs in Hindi – 25 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 25 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 25 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 25 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  25 Oct 2021

  1. 100% टीकाकरण वाला राजस्थान का पहला जिला कौनसा बना है?
    उत्तर: प्रतापगड
  2. किसने ‘हिटलर एंड इंडिया पुस्तक ’ लिखी है?
    उत्तर: वैभव पुरंदरे
  3. किस राज्य में प्याज की नई प्रजाति एलियम नेगियनम की खोज की गयी है?
    उत्तर: उत्तराखंड
  4. संयुक्त राष्ट्र ने किस देश के लिए एक विशेष ट्रस्ट फंड की स्थापन की है?
    उत्तर: अफगानिस्तान
  5. 56 वीं राष्ट्रीय क्रॉस कंट्री चैंपियनशिप 2022 की मेजबानी कौन सा राज्य करेगा?
    उत्तर: नागालैंड
  6. फाइनेंशियल एक्शन टास्क फोर्स की लेटेस्ट रिपोर्ट में किन दो देशों को सूची से बाहर किया गया है?
    उत्तर: मॉरीशस, बोत्सवाना
  7. अभ्यास टारगेट व्हीकल का सफल परीक्षण किसने किया है?
    उत्तर: डीआरडीओ
  8. ICRA ने किसे अपना ‘MD&CEO’ नियुक्त किया है?
    उत्तर: रामनाथ कृष्णन
  9. विश्व विकास सूचना दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 24 अक्टूबर
  10. संयुक्त राष्ट्र दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 24 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 25 Oct 2021

  1. Which has become the first district of Rajasthan to have 100% vaccination?
    Answer: Pratapgad
  2. Who has written the book ‘Hitler and India’?
    Answer: Vaibhav Purandare
  3. In which state a new species of onion, Allium negianum has been discovered?
    Answer: Uttarakhand
  4. The United Nations has established a special trust fund for which country?
    Answer: Afghanistan
  5. Which state will host the 56th National Cross Country Championships 2022?
    Answer: Nagaland
  6. Which two countries have been left out of the list in the latest report of the Financial Action Task Force?
    Answer: Mauritius, Botswana
  7. Who has successfully test-fired Abhyas Target Vehicle?
    Answer: DRDO
  8. Who has been appointed by ICRA as its MD&CEO?
    Answer: Ramnath Krishnan
  9. When is World Development Information Day observed?
    Answer: October 24
  10. When is ‘United Nations Day’ celebrated?
    Answer: October 24

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment