Daily Current Affairs in Hindi – 23 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 23 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 23 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 23 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  23 Oct 2021

  1. मिस इंटरनेशनल वर्ल्ड 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: डॉ अक्षता प्रभु
  2. किस देश के ‘माउंट एसो ज्वालामुखी’ में विस्फोट हुआ है?
    उत्तर: जापान
  3. किस देश ने अपना पहला स्वदेशी अंतरिक्ष राकेट नूरी लांच किया है?
    उत्तर: दक्षिण कोरिया
  4. किस राज्य के कारागार विभाग ने ‘माय नेशन स्टाल’ लगाया है?
    उत्तर: तेलंगाना
  5. हाल ही में अमेरिका ने किस देश को ‘चिंता के देश’ की सूची में शामिल किया है?
    उत्तर: भारत
  6. ‘इंडिया पोर्ट्स ग्लोबल लिमिटेड’ के MD कौन बने हैं?
    उत्तर: आलोक मिश्रा
  7. ‘वैश्विक पेंशन सूचकांक 2021’ में अपना देश भारत कौनसे स्थान पर रहा है?
    उत्तर: 40
  8. वर्ल्ड जस्टिस प्रोजेक्ट के रूल ऑफ़ लॉ इंडेक्स 2021 में भारत कौनसे स्थान पर रहा है?
    उत्तर: 79वें
  9. हाल ही में जारी FIFA रैंकिंग में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: बेल्जियम
  10. ‘अंतर्राष्ट्रीय हकलाना जागरूकता दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 22 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 23 Oct 2021

  1. Who has won the title of Miss International World 2021?
    Answer: Dr. Akshata Prabhu
  2. Which country’s ‘Mount Aso Volcano’ has erupted?
    Answer: Japan
  3. Which country has launched its first indigenous space rocket Noori?
    Answer: South Korea
  4. Which state’s Prisons Department has set up ‘My Nation Stall’?
    Answer: Telangana
  5. Which country has been included in the list of ‘Country of Concern’ by the US recently?
    North India
  6. Who has become the MD of ‘India Ports Global Limited’?
    Answer: Alok Mishra
  7. What is the rank of your country India in the ‘Global Pension Index 2021’?
    Answer: 40
  8. What is the rank of India in the World Justice Project’s Rule of Law Index 2021?
    Answer: 79th
  9. Who has topped the recently released FIFA rankings?
    Answer: Belgium
  10. When is the ‘International Stuttering Awareness Day’ observed?
    Answer: 22 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment