Daily Current Affairs in Hindi – 22 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 22 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 22 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 22 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  22 Oct 2021

  1. किस कंपनी ने इंडिया ग्रीन एनर्जी अवार्ड जीता है?
    उत्तर: TVS मोटर
  2. Adidas ने किसे अपना वैश्विक अम्बेसडर बनाया है?
    उत्तर: दीपिका पादुकोण
  3. किस देश ने नई ‘बैलेस्टिक मिसाइल’ का परीक्षण किया है?
    उत्तर: उत्तर कोरिया.
  4. 2021 वैश्विक खाद्य सुरक्षा सूचकांक में भारत कौनसे स्थान पर रहा है?
    उत्तर: 71वें
  5. स्टार्स इन माय स्काई नामक पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: दिव्या दत्ता
  6. किस राज्य सरकार ने ‘रोजगार बाजार 2.0’ नामक पोर्टल विकसित करने की घोषणा की है?
    उत्तर: दिल्ली
  7. MCC ने भारतीय खिलाड़ी जवागल श्रीनाथ और किसे मानद आजीवन सदस्यता प्रदान की है?
    उत्तर: हरभजन सिंह
  8. वनप्लस कंपनी ने भारत क्षेत्र के प्रमुख के रूप में किसे नियुक्त किया है?
    उत्तर: नवनीत नाकरा
  9. किस देश के पूर्व राष्ट्रपति ने अपना खुद का सोशल मीडिया एप ‘TRUTH सोशल’ लांच किया है?
    उत्तर: अमेरिका
  10. राष्ट्रीय पुलिस स्मृति दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 21 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 22 Oct 2021

  1. Which company has won the India Green Energy Award?
    Answer: TVS Motor
  2. Who has been appointed by Adidas as its global ambassador?
    Answer: Deepika Padukone
  3. Which country has test-fired a new ‘Ballistic Missile’?
    Answer: North Korea.
  4. What is the rank of India in the 2021 Global Food Security Index?
    Answer: 71st
  5. Who has written the book Stars in My Sky?
    Answer: Divya Dutta
  6. Which state government has announced to develop a portal named ‘Rozgar Bazar 2.0’?
    Answer: Delhi
  7. MCC has conferred Honorary Life Membership on Indian player Javagal Srinath and to whom?
    Answer: Harbhajan Singh
  8. Who has been appointed by the OnePlus company as the head of the India region?
    Answer: Navneet Nakra
  9. Which country’s former President has launched his own social media app ‘TRUTH Social’?
    Answer: America
  10. When is National Police Commemoration Day celebrated?
    Answer: 21 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment