Daily Current Affairs in Hindi – 21 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 21 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 21 Oct 2021
Daily Current Affairs in Hindi – 21 Oct 2021

Daily Current Affairs in Hindi –  21 Oct 2021

  1. भारत का 52वां अंतर्राष्ट्रीय फिल्म महोत्सव कहाँ आयोजित किया जाएगा?
    उत्तर: गोवा
  2. कौन ‘फ्यूचर यही है’ अभियान के लिए CoinDCX में शामिल हुए हैं?
    उत्तर: आयुष्मान खुराना
  3. फसल जलाने से संबंधित उत्सर्जन में विश्व में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: भारत
  4. FPO को बढ़ावा देने के उद्देश्य से भारत और किसने ट्रस्ट डीड पर हस्ताक्षर किए हैं?
    उत्तर: नाबार्ड
  5. हाल ही में ‘Actually….I Met Them: A Memoir’ नामक पुस्तक किसने लिखी है?
    उत्तर: गुलजार
  6. किस राज्य में ‘मुख्यमंत्री राशन आपके द्वार’ योजना की शुरुआत हुयी?
    उत्तर: मध्य प्रदेश
  7. RBI ने किस पेमेंट बैंक पर एक करोड़ रुपये का जुर्माना लगाया है ?
    उत्तर: Paytm पेमेंट बैंक
  8. हाल ही में किसने ‘उबेर कप’ जीता है?
    उत्तर: चीन
  9. हाल ही में विश्व सांख्यिकी दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 20 अक्टूबर
  10. 21 अक्टूबर को विश्व भर में कौनसा दिवस मनाया जाता है?
    उत्तर: विश्व आयोडीन अल्पता दिवस

Daily Current Affairs in English – 21 Oct 2021

  1. Where will the 52nd International Film Festival of India be held?
    Answer: Goa
  2. Who has joined CoinDCX for the ‘This is the Future’ campaign?
    Answer: Ayushmann Khurrana
  3. Who has topped the world in emissions related to crop burning?
    North India
  4. India and who has signed the trust deed for the purpose of promoting FPO?
    Answer: NABARD
  5. Who has written the book ‘Actually….I Met Them: A Memoir’ recently?
    Answer: Gulzar
  6. In which state ‘Mukhyamantri Ration Aapke Dwar’ scheme was started?
    Answer: Madhya Pradesh
  7. Which payment bank has been fined Rs 1 crore by RBI?
    Answer: Paytm Payment Bank
  8. Who has recently won the ‘Uber Cup’?
    Answer: China
  9. When has World Statistics Day been celebrated recently?
    Answer: October 20
  10. Which day is celebrated across the world on 21st October?
    Answer: World Iodine Deficiency Day

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment