Daily Current Affairs in Hindi – 19 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 19 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 19 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 19 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  19 Oct 2021

  1. भारत की 21वीं महिला ग्रैंड मास्टर कौन बनीं हैं?
    उत्तर: दिव्या देशमुख
  2. फ़ोर्ब्स इंडिया द्वारा जारी सबसे प्रभावशाली एक्टर्स की सूची में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: रश्मिका मंदाना
  3. T20 क्रिकेट में सबसे ज्यादा विकेट लेने वाले गेंदबाज कौन बने हैं?
    उत्तर: शाकिब अल हसन
  4. किस राज्य सरकार ने ‘मेरा घर मेरे नाम’ योजना शुरू की है?
    उत्तर: पंजाब
  5. हाल ही में किस राज्य के डाक विभाग ने डाक सेवा पुरस्कार प्रदान किये हैं?
    उत्तर: तेलंगाना
  6. L&T एजुटेक ने किसे CEO नियुक्त किया है?
    उत्तर: सब्यसाची दास
  7. कर्नाटक बैंक के अध्यक्ष के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: प्रदीप कुमार पांजा
  8. अंडमान और निकोबार दीप समूह स्थित माउंट हैरियट का नाम बदलकर क्या कर दिया गया है?
    उत्तर: माउंट मणिपुर
  9. आईपीएल 2021 में ऑरेंज कैप किसे मिला है?
    उत्तर: ऋतुराज गायकवाड
  10. अंतरराष्ट्रीय गरीबी उन्मूलन दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 17 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 19 Oct 2021

  1. Who has become the 21st woman Grand Master of India?
    Answer: Divya Deshmukh
  2. Who has topped the list of Most Influential Actors released by Forbes India?
    Answer: Rashmika Mandanna
  3. Who has become the highest wicket-taker in T20 cricket?
    Answer: Shakib Al Hasan
  4. Which state government has launched ‘Mera Ghar Mere Naam’ scheme?
    Answer: Punjab
  5. Recently which state’s postal department has given Postal Service Awards?
    Answer: Telangana
  6. Who has been appointed as CEO by L&T Edutech?
    Answer: Sabyasachi Das
  7. Who has been appointed as the chairman of Karnataka Bank?
    Answer: Pradeep Kumar Panja
  8. Mount Harriet located in Andaman and Nicobar Deep Group has been renamed as?
    Answer: Mount Manipur
  9. Who got the Orange Cap in IPL 2021?
    Answer: Rituraj Gaikwad
  10. When is the International Day for Eradication of Poverty observed?
    Answer: 17 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment