Daily Current Affairs in Hindi – 18 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 18 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 18 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 18 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  18 Oct 2021

  1. किसे हार्मनी इंडिया अवार्ड्स 2021 से सम्मानित किया जाएगा?
    उत्तर: वीर मुंशी
  2. किस शहर के डाक विभाग द्वारा ‘नो योर पोस्टमैन’ एप लॉन्च किया गया है?
    उत्तर: मुंबई
  3. हाल ही में कहाँ ‘रेड लाइट ऑन गाडी ऑफ’ पहल शुरू की गयी है?
    उत्तर: दिल्ली
  4. किस शहर की सात साल की बच्ची ‘आध्या अरविंद’ ने ग्लोबल पीस फोटो अवार्ड जीता है?
    उत्तर: बेंगलुरु
  5. नोर्वे देश के नए प्रधानमंत्री कौन बने हैं?
    उत्तर: जोनास गहर स्टोर
  6. किस देश की फुटबॉल टीम ने दक्षिण एशियाई फुटबॉल महासंघ चैम्पियनशिप 2021 का खिताब जीता है?
    उत्तर: भारत
  7. भारत के कोविड-19 टीकाकरण पर एंथम को किसने गाया है?
    उत्तर: कैलाश खैर
  8. भारत में रूसी फिल्म महोत्सव का एम्बेसडर किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: इम्तियाज अली
  9. राष्ट्रीय सुरक्षा गार्ड ने अपना 37वां स्थापना दिवस कब मनाया है?
    उत्तर: 16 अक्टूबर
  10. अंतर्राष्ट्रीय गरीबी उन्मूलन दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 17 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 18 Oct 2021

  1. Who will be honored with the Harmony India Awards 2021?
    Answer: Veer Munshi
  2. Which city’s postal department has launched the ‘Know Your Postman’ app?
    Answer: Mumbai
  3. Where has the ‘Red Light on Vehicle Off’ initiative been launched recently?
    Answer: Delhi
  4. Aadhya Arvind, a seven-year-old girl from which city has won the Global Peace Photo Award?
    Answer: Bangalore
  5. Who has become the new Prime Minister of Norway?
    Answer: Jonas Gahr Store
  6. Which country’s football team has won the title of South Asian Football Federation Championship 2021?
    North India
  7. Who has sung the anthem on India’s COVID-19 vaccination?
    Answer: Kailash Khair
  8. Who has been appointed as the ambassador of the Russian Film Festival in India?
    Answer: Imtiaz Ali
  9. When has the National Security Guard celebrated its 37th Raising Day?
    Answer: 16 October
  10. When is ‘International Poverty Alleviation Day’ observed?
    Answer: 17 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment