Daily Current Affairs in Hindi – 17 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 17 Oct 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 17 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 17 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  17 Oct 2021

  1. हाल ही में इंडियन प्रीमियर लीग 2021 किसने जीता है?
    उत्तर: चेन्नई सुपर किंग्स
  2. हाल ही में ‘कैम्ब्रियन पेट्रोल अभ्यास’ में भारतीय सेना की टीम ने कौनसा पदक जीता है?
    उत्तर: स्वर्ण
  3. केंद्र सरकार ने हरियाणा राज्य के किस शहर में हेली हब बनाने को मंजूरी प्रदान कर दी है?
    उत्तर: गुरुग्राम
  4. उत्तर प्रदेश के किस शहर में पहली बार रोपवे सेवा शुरू होगी?
    उत्तर: वाराणसी
  5. भारतीय क्रिकेट के पूर्णकालिक कोच का कार्यभार किसने सम्भाला है?
    उत्तर: राहुल द्रविड़
  6. ‘राष्ट्रीय फोरेंसिक विज्ञान विश्वविद्यालय’ की आधारशिला कहाँ रखी गयी है?
    उत्तर: गोवा
  7. हाल ही में IBBI के अध्यक्ष का अतरिक्त प्रभार किसे मिला है?
    उत्तर: नवरंग सैनी
  8. हाल ही में ‘PM फसल बीमा योजना’ का CEO किसे नामित किया गया है?
    उत्तर: रितेश चौहान
  9. अंतर्राष्ट्रीय ई-कचरा दिवस’ निम्न में से किस दिन मनाया जाता है?
    उत्तर: 14 अक्टूबर
  10. हाल ही में विश्व खाद्य दिवस कब मनाया गया है?
    उत्तर: 16 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 17 Oct 2021

  1. Who has recently won the Indian Premier League 2021?
    Answer: Chennai Super Kings
  2. Which medal has been won by the Indian Army team in the ‘Cambrian Patrol exercise’ recently?
    Answer: Gold
  3. In which city of the state of Haryana has the central government approved to set up a heli hub?
    Answer: Gurugram
  4. In which city of Uttar Pradesh will the ropeway service start for the first time?
    Answer: Varanasi
  5. Who has taken over as the full time coach of Indian cricket?
    Answer: Rahul Dravid
  6. Where has the foundation stone of ‘National Forensic Science University’ been laid?
    Answer: Goa
  7. Recently who has got the additional charge of Chairman of IBBI?
    Answer: Navrang Saini
  8. Recently who has been named as the CEO of ‘PM Fasal Bima Yojana’?
    Answer: Ritesh Chauhan
  9. International E-Waste Day is observed on which of the following day?
    Answer: 14 October
  10. When has World Food Day been celebrated recently?
    Answer: 16 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment