Daily Current Affairs in Hindi – 15 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 15 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 15 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 15 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  15 Oct 2021

  1. हाल ही में ‘मिस अर्थ इंडिया 2021’ का ताज किसने जीता है?
    उत्तर: रश्मि माधुरी
  2. हाल ही में कोका कोला इंडिया ने अम्बेसडर के रूप में किसके साथ साझेदारी का विस्तार किया है?
    उत्तर: सौरभ गांगुली
  3. किस राज्य सरकार ने सभी स्कूलों में आरोग्य वाटिका स्थापित करने के निर्देश दिए हैं?
    उत्तर: उत्तर प्रदेश
  4. हाल ही में कौनसा देश सबसे अधिक विदेशी ऋण स्टॉक वाले शीर्ष 10 देशों में शामिल हुआ है?
    उत्तर: पाकिस्तान
  5. हाल ही में इंडसइंड बैंक ने किसे अपना नया मुख्य वित्तीय अधिकारी बनाया है?
    उत्तर: गोबिंद जैन
  6. हाल ही में भारत ने DAP उर्बरक आपूर्ति के लिए किस देश के साथ समझौता किया है?
    उत्तर: रूस
  7. हाल ही में किस बैंक ने पूरे भारत में माइक्रो एटीएम लांच किये हैं?
    उत्तर: कोटक महिन्द्रा बैंक
  8. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने ‘ऑक्सीजन पार्क’ का उद्घाटन किया है?
    उत्तर: त्रिपुरा
  9. किस देश ने अपना पहला ‘सौर अन्वेषण उपग्रह’ लांच किया है?
    उत्तर: चीन
  10. हाल ही में ‘विश्व मानक दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 14 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 15 Oct 2021

  1. Who has recently won the crown of ‘Miss Earth India 2021’?
    Answer: Rashmi Madhuri
  2. Recently Coca-Cola India has expanded partnership with whom?
    Answer: Sourav Ganguly
  3. Which state government has given instructions to set up Arogya Vatika in all schools?
    Answer: Uttar Pradesh
  4. Which country has recently been included in the top 10 countries with the highest foreign debt stock?
    Answer: Pakistan
  5. Who has been appointed as the new Chief Financial Officer of IndusInd Bank recently?
    Answer: Gobind Jain
  6. With which country India has recently signed an agreement for the supply of DAP fertilizers?
    Answer: Russia
  7. Which bank has recently launched micro ATMs across India?
    Answer: Kotak Mahindra Bank
  8. The Chief Minister of which state has inaugurated the ‘Oxygen Park’?
    Answer: Tripura
  9. Which country has launched its first ‘Solar Exploration Satellite’?
    Answer: China
  10. When has the ‘World Standards Day’ been celebrated recently?
    Answer: 14 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment