Daily Current Affairs in Hindi – 14 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 14 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.
Daily Current Affairs in Hindi – 14 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  14 Oct 2021

  1. हाल ही में ऑस्ट्रिया देश के नए चांसलर कौन नियुक्त हुए हैं?
    उत्तर: अलेक्जेंडर शालेनबर्ग
  2. हाल ही में प्रधानमंत्री मोदी के सलाहकार के रूप में किसे नियुक्त किया गया है?
    उत्तर: अमित खरे
  3. हाल ही में पारिस्थितिक खतरों के लिए सबसे संवेदनशील देशों में कौन शामिल हुआ है?
    उत्तर: बांग्लादेश
  4. हाल ही में जारी ‘अक्षय ऊर्जा निवेश आकर्षण सूचकांक’में कौन शीर्ष पर रहा है?
    उत्तर: अमेरिका
  5. हाल ही में विश्व का सबसे बड़ा ‘बिटकॉइन खनन केंद्र’ कौन बना है?
    उत्तर: अमेरिका
  6. हाल ही में SGADF ने छठी अंतर्राष्ट्रीय चैम्पियनशिप का आयोजन कहाँ किया है?
    उत्तर: नेपाल
  7. हाल ही में IEA ने किस देश को पूर्णकालिक सदस्य बनने के लिए आमंत्रित किया है?
    उत्तर: भारत
  8. हाल ही में किसने ‘तिरुवनंतपुरम हवाई अड्डे’ का प्रबंधन संभाला है?
    उत्तर: अडानी ग्रुप
  9. किसे वेगन लेदर पहल के लिए PETA इंडिया पुरस्कार मिलेगा?
    उत्तर: PK संगमा
  10. हाल ही में ‘राष्ट्रीय आपदा न्यूनीकरण दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 13 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 14 Oct 2021

  1. Recently who has been appointed as the new chancellor of Austria?
    Answer: Alexander Schalenberg
  2. Who has been appointed as the advisor to Prime Minister Modi recently?
    Answer: Amit Khare
  3. Which of the following countries has recently been included among the most vulnerable to ecological threats?
    Answer: Bangladesh
  4. Who has topped the recently released ‘Renewable Energy Investment Attraction Index’?
    Answer: America
  5. Who has recently become the world’s largest ‘Bitcoin mining centre’?
    Answer: America
  6. Where has SGADF organized the 6th International Championship recently?
    Answer: Nepal
  7. Which country has recently been invited by the IEA to become a full-time member?
    North India
  8. Who has taken over the management of ‘Thiruvananthapuram Airport’ recently?
    Answer: Adani Group
  9. Who will get the PETA India Award for Vegan Leather Initiative?
    Answer: PK Sangma
  10. When has ‘National Disaster Reduction Day’ been celebrated recently?
    Answer: 13 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment