Daily Current Affairs in Hindi – 13 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 13 Oct Sep 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 13 Oct 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 13 Oct 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi –  13 Oct 2021

  1. राजस्थान उच्च न्यायालय के मुख्य न्यायाधीश कौन बने हैं
    उत्तर: ए ए कुरेशी
  2. विश्व कुश्ती चैंपियनशिप 2021 में सरिता मोर ने कौन सा पदक जीता है
    उत्तर: कांस्य पदक
  3. पीएम गति शक्ति योजना का शुभारंभ किसने किया है
    उत्तर: नरेंद्र मोदी
  4. लाल बहादुर शास्त्री शास्त्री राष्ट्रीय पुरस्कार से किसे सम्मानित किया गया है
    उत्तर: डॉ रणदीप गुलेरिया
  5. हाल ही में किसने दुनियां की पहली स्वचालित चालाक रहित ट्रेन का अनावरण किया है?
    उत्तर: जर्मनी
  6. हाल ही में किसने ‘देश के मेंटर कार्यक्रम’ शुरू किया है?
    उत्तर: अरविंद केजरीवाल
  7. हाल ही में ‘भारत पे’ के बोर्ड चेयरमैन के रूप में कौन शामिल हुए हैं?
    उत्तर: रजनीश कुमार
  8. हाल ही में किसने मुख्य आर्थिक सलाहकार के पद से इस्तीफा दिया है?
    उत्तर: के वी सुब्रमन्यम
  9. हाल ही में किसने जयपुर हवाई अड्डे का प्रबंधन संभाला है ?
    उत्तर: अडानी ग्रुप
  10. हाल ही में ‘विश्व गठिया दिवस’ कब मनाया गया है?
    उत्तर: 12 अक्टूबर

Daily Current Affairs in English – 13 Oct 2021

  1. Who has become the Chief Justice of Rajasthan High Court
    Answer: A A Qureshi
  2. Which medal has Sarita Mor won in World Wrestling Championship 2021?
    Answer: Bronze Medal
  3. Who has launched PM Gati Shakti Yojana?
    Answer: Narendra Modi
  4. Who has been honored with the Lal Bahadur Shastri Shastri National Award?
    Answer: Dr. Randeep Guleria
  5. Who has recently unveiled the world’s first automated maneuverless train?
    Answer: Germany
  6. Recently who has started ‘Desh Ke Mentor Programme’?
    Answer: Arvind Kejriwal
  7. Who has recently joined as the board chairman of ‘Bharat Pe’?
    Answer: Rajnish Kumar
  8. Who has recently resigned from the post of Chief Economic Adviser?
    Answer: KV Subramaniam
  9. Who has taken over the management of Jaipur airport recently?
    Answer: Adani Group
  10. When has ‘World Arthritis Day’ been celebrated recently?
    Answer: 12 October

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment