Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 July 2021

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi & English – 23 July 2021

Daily Current Affairs in Hindi – 23 July 2021

  1. पेरू देश के नए राष्ट्रपति कौन बने हैं ?
    उत्तर: पेट्रो कास्टिलो
  2. भारतीय नौसेना में हाल ही में किस बैंक के साथ वेतन खाते के लिए समझौता किया है ?
    उत्तर: कोटक महिंद्रा बैंक
  3. 2032 ग्रीष्मकालीन ओलंपिक खेलों की मेजबानी कौन करेगा ?
    उत्तर: ब्रिसबेन
  4. केंद्र सरकार ने हाल ही में कहां केंद्रीय विश्वविद्यालय को मंजूरी दे दी है ?
    उत्तर: लद्दाख
  5. आत्मकथा ‘The stranger in the mirror ‘किसने लिखा है ?
    उत्तर: राकेश ओमप्रकाश मेहरा
  6. हाल ही में किस राज्य सरकार ने कोविड-19 विधवा सहायता योजना की शुरुआत की है ?
    उत्तर: असम
  7. डीआरडीओ ने सतह से हवा में मार करने वाली नई पीढ़ी की आकाश एनजी मिसाइल का सफल परीक्षण कहां किया है ?
    उत्तर: उड़ीसा
  8. ADB ने हाल ही में चालू वित्त वर्ष में भारत की विकास दर कितने प्रतिशत रहने का अनुमान लगाया है ?
    उत्तर: 10 %
  9. किस राज्य में हाल ही में द पेंशन लाइफ सर्टिफिकेट वेरीफिकेशन एप लॉन्च किया गया है?
    उत्तर: मेघालय
  10. किस राज्य के मुख्यमंत्री ने दलित बंधु योजना की शुरुआत की है ?
    उत्तर: तेलंगाना

Daily Current Affairs in English – 23 July 2021

  1. Who has become the new President of Peru?
    Answer: Petro Castillo
  2. With which bank has the Indian Navy recently signed an agreement for a salary account?
    Answer: Kotak Mahindra Bank
  3. Who will host the 2032 Summer Olympic Games?
    Answer: Brisbane
  4. Where has the central government recently approved a central university?
    Answer: Ladakh
  5. Who wrote the autobiography ‘The stranger in the mirror’?
    Answer: Rakeysh Omprakash Mehra
  6. Which state government has recently started the Kovid-19 Widow Assistance Scheme?
    Answer: Assam
  7. Where has DRDO successfully test-fired the new generation Akash NG surface-to-air missile?
    Answer: Orissa
  8. ADB has recently estimated India’s growth rate to be what percent in the current financial year?
    Answer: 10%
  9. In which state, The Pension Life Certificate Verification App has been launched recently?
    Answer: Meghalaya
  10. The Chief Minister of which state has launched the Dalit Bandhu Scheme?
    Answer: Telangana

We hope you found this article helpful. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment