Daily Current Affairs in Hindi – 9 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Spread the love

Daily Current Affairs in Hindi & English 2021

CrackSarkariJob’s Daily Current Affairs section is very helpful for the preparation of all Govt job exams. Read today’s 9 Nov 2021 current affairs in both Hindi and English. We post daily current events and happening every single day. Get Daily updates on Current Affairs 2021 for UPSC, Banking, SSC, IBPS, SBI PO, IAS, Railway, RBI, and other competitive exams. All students are advised to allow the notification alert to get regular updates or bookmark the page – Daily Current Affairs 2021.

Daily Current Affairs in Hindi – 9 Nov 2021 | Crack Sarkari Job
Daily Current Affairs in Hindi – 9 Nov 2021 | Crack Sarkari Job

Daily Current Affairs in Hindi – 9 Nov 2021

  1. 400 T-20 विकेट लेने वाले पहले युवा गेंदबाज कौन बने हैं?
    उत्तर: राशिद खान
  2. विदेशी मुद्रा भंडार में भारत किस स्थान पर रहा है?
    उत्तर: चौथे स्थान पर
  3. रोलेक्स परिस मास्टर्स 2021 का खिताब किसने जीता है?
    उत्तर: नोवाक जोकोविच
  4. बार्कलेज बैंक के नए सीईओ कौन नियुक्त हुए हैं
    उत्तर: सीएस वेंकट कृष्णन
  5. द सिनेमा ऑफ सत्यजीत राय पुस्तक को किसने लिखा है?
    उत्तर: भास्कर चट्टोपाध्याय
  6. भारत में पहले ओपन एयर रूफटॉप ड्राइव इन मूवी थिएटर का उद्घाटन कहां किया गया है?
    उत्तर: मुंबई (महाराष्ट्र)
  7. भारत के 71 वे शतरंज ग्रैंडमास्टर कौन बने हैं?
    उत्तर: संकल्प गुप्ता
  8. सारा टेलर पुरुष फ्रेंचाइजी क्रिकेट की पहली महिला कोच बनी है या किस देश से हैं?
    उत्तर: इंग्लैंड
  9. चीन की स्पेस वॉक करने वाली पहली महिला अंतरिक्ष यात्री कौन हैं?
    उत्तर: वांग यापिंग
  10. जस्टिस आदित्य कुमार महापात्र ने निम्न में से किस हाईकोर्ट के न्यायाधीश के तौर पर शपथ ली है?
    उत्तर: आदित्य कुमार महापात्र

Daily Current Affairs in English – 9 Nov 2021

  1. Who has become the first young bowler to take 400 T20 wickets?
    Answer: Rashid Khan
  2. What is the position of India in foreign exchange reserves?
    Answer: Fourth place
  3. Who has won the Rolex Paris Masters 2021 title?
    Answer: Novak Djokovic
  4. Who has been appointed as the new CEO of Barclays Bank?
    Answer: CS Venkata Krishnan
  5. Who has written the book The Cinema of Satyajit Ray?
    Answer: Bhaskar Chattopadhyay
  6. Where has the first open air rooftop drive in movie theater in India been inaugurated?
    Answer: Mumbai (Maharashtra)
  7. Who has become the 71st Chess Grandmaster of India?
    Answer: Sankalp Gupta
  8. Sarah Taylor has become the first female coach of men’s franchise cricket or is from which country?
    Answer: England
  9. Who is the first female astronaut to walk China’s space?
    Answer: Wang Yaping
  10. Justice Aditya Kumar Mohapatra has taken oath as a judge of which of the following High Court?
    Answer: Aditya Kumar Mohapatra

We hope you liked and found this article helpful for the preparation for your upcoming competitive exams. If you have any query please drop your comment down below. Don’t forget to bookmark our page – Daily Current Affairs 2021.

Leave a Comment